Két nagyobb felújítás is történt nyáron a Felsővárosi Óvodában: önkormányzati forrásból lecserélték a 131 éves épület tetejét és a KÉPES program keretében megújult az intézmény udvara is. A kettő beruházás mintegy 68 millió forintba került.

Óvodánk tetején még az eredeti pala volt, amit most cserépre cseréltek, illetve lecserélték a héjazatot és az ereszcsatorna rendszert is mintegy 48 millió forintból. “Az elmúlt évben az óvodaépület belül újult meg a homlokzat felújításával együtt, idén pedig a tető lecserélése volt a legnagyobb munka.” – emelte ki Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője az átadóünnepségen kiemelte.

Kovács Jánosné óvodaigazgató hangsúlyozta, hogy a megújult udvaron sokkal többet lehetnek kint a gyerekek, hiszen az új burkolatnak köszönhetően esős idő idő után sem lesznek nyakig sárosak a gyerekek. “Az óvónők már tervezik, hogy lesznek a mezítlábas tornák az új burkolaton és hol lesznek a mindennapos mozgásos játékok. Megújult a kinti babaház és egy új csúszdás vár is került az udvarra, továbbá elkészült az akadálymentesített bejárat is.” Az óvodaudvaron közel 20 millió forintos beruházás történt, amelynek keretében új játszóeszközöket is kapott óvodánk.

Az átadóünnepségről a képgalériát ide kattintva nézhetik meg!